Szponzorált tartalom

2020.08.10. 10:57

A páramentesítő mindig vigyáz ránk!

Amennyiben szeretnénk, hogy a frissen, minőségi festékkel festett fal több évig megőrizze szépségét, ne feledjük, hogy gondoskodni kell az otthonunkban lévő megfelelő páratartalomról. A páratartalom optimalizálása több szempontból is fontos, de szerencsére létezik rá készülék, aminek használata mellett nem lesz gond a párával!

Miért fontos az optimális páratartalom?

Az optimális páratartalom 45-55% között van; mind az alatta, mind a felette lévő érték problémák sorát okozhatja otthonunkban. A magas páratartalom miatt a levegőnedvesség kicsapódik a falakon, ez pedig a penészgomba elszaparodásának a melegágya. A penész ráadásul nem csak a falakon, hanem a bútorokon, ruhákon, burkolaton és értékes tárgyakon is megjelenhet. A penész tehát nem játék, meg kell előzni, hogy megjelenjen, ha pedig már jelen van, minél előbb el kell tüntetni.

Ezt okozza a penész

A penész azon túl, hogy esztétikailag is rontja a látványt, még egészségügyi gondokat is okozhat. Asztmatikus tüneteket érzékelhetünk, és egyéb légúti megbetegedések okozója is lehet. A penészes lakásba belépve jellegzetes dohszagot is érezhetünk, ami szintén nagy mértékben rontja a lakásban érzett komfortérzetünket.

A páramentesítő megoldást nyújt!

Mivel a penészgomba kiváltója a magas páratartalom, ezt kell kezelni, hiszen optimális páratartalom mellett nem lépnek fel kellemetlen következmények. Páramentesítő készülékek nagy választéka várja az Airfresh vásárlóit, a webáruházban számos készülék közül lehet választani! A német Aktobis gyártó magyarországi képviselőjeként a legjobb minőségű klímatechnikai gépeket lehet náluk beszerezni.

A páramentesítők csendesen és hatékonyan végzik a dolgukat, energiahatékonyak, hiszen csak akkor vannak működésben, amikor arra valóban szükség van. Automatikusan leállnak, ha az optimális páratartalmat beállították, illetve akkor is, ha a víztartály megtelik.

Hogyan válasszunk páramentesítő készüléket?

A párátlanító vásárlása előtt azonban néhány szempontot jó, ha figyelembe veszünk, hogy később elégedettek legyünk a kiválasztott készülékkel. Döntsük el, hogy hol tervezzük használni a páramentesítőt, és nézzünk utána, hogy az hány m2. A páramentesítők mérettől és típustól függően sok vizet képesek a tartályban összegyűjteni, de a legjobb, ha olyan helyen üzemeljük be, amekkora területen a termékleírás is javasolja. Pince vagy szoba, esetleg más speciális helyiség szintén szempont lehet, valamint az is, hogy mekkora árkategóriában gondolkodunk. Mindenképpen hosszú távú befektetés a páramentesítő készülék megvásárlása, ami sok-sok éven keresztül szolgál megbízhatóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában