Kántor halálának évfordulóján

2020.06.24. 12:00

Szolgálatban négy lábon – Cappuccino díja

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által alapított díjat idén a Mokka hívónevű, Cappuccino avatási nevű robbanóanyag-kereső szolgálati kutya valamint vezetője, Vég Dániel rendőr főtörzsőrmester kapta.

duol.hu

A „Szolgálatban négy lábon” elnevezésű díjat a Fejér Megyei Rend­őr-főkapitányság vezetője 2013-ban alapította, azzal a céllal, hogy a rendőri szakmai munkát segítő négylábúak közül az arra legérdemesebb kutyák elismerésben részesüljenek. A jutalmazás időpontja a híres Kántor nevű rendőrkutya halálának időpontjához kapcsolódik. Kántor szolgálati ideje alatt 78 ezer kilométert tett meg nyomot követve. Szolgálatteljesítés során pusztult el, amikor 1964. június 21-én egy aknára lépett.

Mély és erős kapcsolat alakult ki a kutya és vezetője között, ami az alapképzéshez és az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen bizalom szilárd alapja lett
Fotók: police.hu

A díjat idén a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízott Alosztály körzeti megbízottjával, Vég Dániel rendőr főtörzsőrmesterrel szolgálatot teljesítő Mokka hívónevű, Cappuccino avatási nevű szolgálati kutya kapta meg.

A rendőrök munkáját segítő szolgálati kutyák kapják minden évben az elismerést

Cappuccino 2017. június 13-án született, tigriscsíkos színű, szuka, fajtáját tekintve holland juhászkutya, aki 2018. december 4-én került a rendőrség állományába. Vezetője nyolchetes korában választotta ki, és nevelte a szolgálati pályára. Megismerte az egyenruhás állományt, a szolgálati járművet és minden olyan körülményt, amellyel későbbi munkája során találkozhat. Olyan mély és erős kapcsolat alakult ki a kutya és vezetője között, ami az alapképzéshez és az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen bizalom szilárd alapja lett. Az alap-, illetve az azt követő éves minősítő vizsgákat azóta is kitűnő eredménnyel teljesíti.

Cappuccino háromesztendős, kiváló eredménnyel végezte el iskoláit, az alap- és a minősítő vizsgáit

Vég Dániel rendőr főtörzsőrmester 2010. március 31-től teljesít hivatásos rendőri szolgálatot. Pályafutását a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon járőrként kezdte, ezt követően járőrvezetői, majd 2015. december 1-jétől körzeti megbízotti beosztásban teljesíti feladatait. Kutyavezetői képesítést 2015-ben szerzett.

A „Szolgálatban négy lábon” díjat 2020. június 22-én dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rend­őr-főkapitányság vezetője adta át Cappuccinónak, valamint Vég Dániel rendőr főtörzsőrmesternek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában