vádemelés

2020.06.23. 12:30

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett a három férfi egy fesztiválon

Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze az alábbi tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

duol.hu

Fotó: shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a három férfival szemben, akik 2019. július 28-án, egy Fejér megyei fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartottak maguknál azért, hogy azt értékesítsék.

A nyomozás adatai szerint a vádlottak ismeretlen forrásból különböző típusú kábítószert szereztek meg azért, hogy a fesztiválon azzal kereskedjenek. A vádlottak egyike a kábítószert a rendezvény megnyitását megelőzően a fesztivál területére szállította, így elkerülték a beléptetés során elvégzett ellenőrzést. A rendezvényen az egyik vádlott figyeléssel biztosította két társa tevékenységét, akik az előre, részben kiporciózott kábítószert magukhoz vették és a sátraknál megvételre kínálták. A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek a vádlottak tevékenységére, őket igazoltatás alá vonták és tőlük a helyszínre vitt jelentős mennyiségű kábítószert lefoglalták.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, letartóztatásuk elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig való fenntartását, valamint a lefoglalt kábítószer elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában