Online szolgáltatások

2020.04.13. 10:00

Könyvtár az otthonunkban

Bár a dunaújvárosi József Attila Könyvtár határozatlan ideig zárva tart, de a virtuális kapuja továbbra is a nap 24 órájában nyitva áll! Honlapjukon és a közösségi médiafelületeiken is várják a látogatókat! Online szolgáltatásaik a könyvtárosok munkájának köszönhetően, folyamatosan bővülő tartalmakkal üzemelnek.

duol.hu

József Attila Könyvtár, Németh Zsolt fotója

Fotó: Németh Zsolt

Most, a #maradjotthon idején egy remek gondolat az áprilisi könyves kihívás mottója: „egy könyv a polcodról, amit még nem olvastál”, talán most itt az ideje a saját könyvespolcunkon sorakozó kötetek közül választani. ... amíg a könyvtár újra ki nem nyitja kapuit, és nem tudnak az új kötetek közül válogatni... de addig is: a távolság nem akadály, maradjuk kapcsolatban!

„... a Könyvtár határtalan...” borgesi gondolat még igazabb, amikor jelenleg „csak” a virtuális könyvtár áll az olvasók és a könyvtárosok rendelkezésére. Böngésszenek a könyvtár honlapjának friss hírei között; keressnek a katalógusunkban vagy a könyvajánlók között; kutassanak az adatbázisokban; olvassanak az archív helyi újságokból vagy éppen hallgassanak mesét, verset, felolvasásokat. Az otthoni munkavégzés keretében nemcsak azon dolgoznak, hogy a honlap, az adatbázisok, a közösségi oldalak tartalomfrissítése folyamatos maradjon, hanem azon is, hogy új szolgáltatások jöhessenek létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában