Séta az emlőrák ellen, a korai felismerésért

2019.10.15. 12:00

A Pantaleon munkatársai is sétáltak a mellrák ellen

A Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szervezésében 2019. október 12-én hatodik alkalommal került megrendezésre Dunaújvárosban a „Séta az emlőrák ellen, a korai felismerésért” című rendezvény, melyen a Szent Pantaleon Kórház dolgozói is képviseltették magukat.

duol.hu

A Városháza téren köszöntőt mondott a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője, majd elindult a séta a Dózsa György úton a Szórád Márton út irányába, ahol a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületében előadásokat hallgathattak az érdeklődők, hogy minél többet megtudjanak a szűrés fontosságáról, a szűrés menetéről, az egészséges életmódot támogató táplálkozásról és mozgásról.

Fotó: pantaleon FB

Dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos köszöntőjét követően a program résztvevői elsőként Dózsáné dr. Sasvári Ildikó, a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi osztályvezetője előadását hallgathatták meg „A művészetek és a lelki egészség” címmel, majd a Szent Pantaleon Kórház radiológiai osztályának vezetője, dr. Hallai Georgina főorvos beszélt az emlőszűréssel kapcsolatos félelmekről, tévhitekről és a valóságról.

Fotó: pantaleon FB

Dr. Hallai Róbert háziorvos, sebész szakorvos „Mozogj az életedért, az egészségedért” című előadásával buzdította a jelenlévőket aktív életmódra, ezt követően a Mellrákinfó Egyesületet mutatta be Csát Franciska és Ősze Kata. Csapó Éva egészségfejlesztő „Szívpárna és ami mögötte van” című előadását egy filmbemutató követte „Kísértés” címmel, Sasvári Richárd rendezésében. A programot a Szabolcs Singers együttes műsora zárta.

Fotó: pantaleon FB

Az eseményen megjelenteknek lehetőségük nyílt a helyszínen vércukor- és vérnyomásmérésre, valamint életmód tanácsok meghallgatására is a kórház Egészségfejlesztési Irodájában dolgozó munkatársak közreműködésének köszönhetően. Mindeközben a Rendelőintézet előtt állomásozó szűrőkamionba mammográfiai szűrésre várták a meghívólevéllel rendelkező hölgyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában