ütemet tartva

2019.05.17. 14:00

Nincs olyan lépcsősor, amely kifogna a dunaújvárosi tűzoltókon

A németországi versenyen tizenhárom országból, négyszáz csapat állt rajthoz. Magyarországot egyedüliként a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók képviselték.

FMKI

Rafai Tibor és Lemler Róbert, dunaújvárosi papírgyár és Dunaferr Véd-sz létesítményi tűzoltói negyedik helyezést értek el Európa egyik legkeményebb tűzoltó viadalán, a Berlin Firefighter Stairrun lépcsőfutó versenyen, hazatérve pedig arany- és ezüstérmet szereztek a VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem

A németországi versenyen tizenhárom országból, négyszáz csapat állt rajthoz. Magyarországot egyedüliként a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók képviselték. A tűzoltókat skót dudás felvezetéssel százas blokkokban vezették be a verseny startjához. A távot teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett megtenniük. Rafai Tibor és Lemler Róbert a középmezőnyben állt rajthoz. A csapatokat harminc másodperces időközönként indították. A start után egy dinamikus futással érték el a szállodát, és az ütemet tartva folyamatosan haladtak a harminckilenc emeletnyi lépcsősoron.

Fotó: katasztrófavédelem

Már határozott tervvel érkeztek a versenyre, amelyet sikerült is teljesíteniük, végig nagy iramban, kettesével szedték a lépcsőfokokat. Mindeközben maximum csak egy lépcsőkarnyira távolodhattak el egymástól. A táv alatt négy párost előztek meg, a versenyszabályzat ugyanis előírja, hogy a gyorsabbakat el kell engedni. Rafai Tibor tizenhárom éve, Lemler Róbert öt éve tűzoltó, mindketten túlvannak már a negyvenen. Korcsoportjukban a negyvenkilenc csapatból negyedik helyen zárták a berlini versenyt, és csupán hét másodperccel maradtak le a bronzéremről. Az összesített csapatversenyben a négyszáz csapatból a negyvenkilencedik helyen végeztek.

Fotó: katasztrófavédelem

A németországi sikert megkoronázva Rafai Tibor és Lemler Róbert korcsoportjukban megnyerte a VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságot május 15-én Tatabányán. A Komárom-Esztergom megyei versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni. A dunaújvárosiak teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülékben futottak fel a Turul-emlékműhöz vezető négyszáztizenkilenc lépcsőfokon. Az aranyérmet Rafai Tibor, míg az ezüstérmet Lemler Róbert szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában