Kitárta kapuit a templom

2018.09.17. 16:00

A nagyvenyimiek is csatlakoztak a Nyitott templomok napjához

Az Európai Örökség Napok keretében, az Ars Sacra Fesztivál égisze alatt minden év szeptember harmadik szombatján nyílik lehetőségünk a különböző művészeti ágak bevonásával ismerkedni keresztény kultúránkkal.

HL

Szeptember 15-én 17 órától a nagyvenyimi Nagyboldogasszony-templomban különleges programon vehettünk részt, ahol az előadók nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint közös művészeti ágak által felszínre hozni és népszerűsíteni, felmutatni a zsidó-keresztény kultúrában rejlő remény jeleit, rávilágítani a szépre. A nagyvenyimi Nagyboldogasszony-templom is kitárta kapuit. A rendezvény azon az ötleten alapult, hogy a község daloló együttesei, valamint az egyházközség összefognak és egy színes szombat délutáni koncertet szerveznek.

Az idei alkalommal a Szent Cecília Ének- és Zenekar, a Fontana Női Kar lépett közönség elé. Az előadásokat versek, dalbetétek tették még élvezetesebbé. A vendégeket elsőként Csavajda Györgyné köszöntötte, amelyben elhangzott, hogy az Ars Sacra fesztivál a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatának őszi megállója. Először 2008-ban csak Budapesten szervezte meg az azonos nevű alapítvány, megszólítva a különböző vallású, világnézetű embereket. Az évek során egyre többen csatlakoztak a rendezvényekhez. Az idén országosan több mint száz koncert, színházi előadás, filmfesztivál és kiállítás szolgálja a nemes célt.

A Szent Cecília Ének- és Zenekar dalait versek és hangszeres kíséret színesítette Fotó: HL

A nagyvenyimi programban mai és régi egyházzene, világi dalok, költészet, mese és az Erdőjárók Klubja erdélyi képei kaptak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában