Gazdaság

2011.07.27. 02:28

Nemzetközi elismerés

Sárszentmihály - Az Új Európai Bajnok (New European Champion) díjat vehette át július 21-én Varsóban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója, az igazgatótanács elnöke.

Klecska Ernő

Tibor Dávid mellett több sikeres hazai vállalkozó is megkapta a díjat. Az elismerést elnyerők között szerepel Palásti József, a Fornetti alapítója, Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, illetve Michael Simon és Anka Márton, a LogMein vezetői. A díjazottakat rangos nemzetközi zsűri választotta ki a több mint száz jelölt közül, egy többlépcsős jelölési és kiválasztási folyamat során.

A projekt keretében a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai cégeket bemutató esettanulmányok is versenyeztek egymással. A Masterplast Nyrt.-vel a budapesti Corvinus Egyetem PhD-hallgatói foglalkoztak, akiknek a munkája szintén elismerést kapott a múlt csütörtöki varsói eseményen. Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető építőanyag-gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!