Gazdaság

2010.06.23. 07:24

Bemutatják a Dominójukat

Dunaújváros - A felnőttképzés dunaújvárosi zászlóshajója hosszú évek óta a Dunamenti Regionális Népfőiskola. Több sikeres projekttel a hátuk mögött hamarosan újabb programot zárnak.

Szigeti Sándor

 

- Sikerült teljesítenünk az úgynevezett képzési indikátort. Harminckét fő helyett összesen harmincnégy fő tett eredményes szakvizsgát. Jóval több mint hatvan százalékuk, összesen huszonhárom fő talált magának munkát a segítségünkkel, és teljesítette a minimum hat hónapos foglalkoztatásban való részvételt - mondta el lapunknak Kántor Károlyné.

Az elnyert hetvenkétmilliós támogatás révén a szakmát szerző fiatalok a kilenc hónapig tartó képzés ideje alatt a minimálbérnek megfelelő juttatást, ingyenes oktatási anyagot kaptak, és útiköltségüket is megtérítették.

A népfőiskola tavaly útnak indította NETre kész című programját harmincöt év feletti, alacsony képzettségű, illetve munkanélküli jelentkezőknek. Várták továbbá az ötvennyolc év feletti nyugdíjasok, valamint érettségivel rendelkezők jelentkezését. A képzést több mint kétszázan végezték el eredményesen.

A legújabb programjuk pedig a Domino, amelyben több mint harminc Fejér megyei civil szervezet komplex szervezetfejlesztését segítik.

A Dunamenti Regionális Népfőiskola 43,7 millió forint támogatást nyert a gazdálkodó szervezetek szervezetfejlesztését szolgáló Dominó programra.  A program tapasztalatait konferencián értékelik hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!