Foci

2012.04.21. 15:08

Sokan a tükörbe nézhetnek

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a sereghajtó Zalaegerszegi TE vendége volt a tabellán harmadik helyezett Videoton FC csapata. Az események a 36. perc után pörögtek fel.

Matók János

Az NB I-es bajnokság tabellájának győzelem nélkül, mindössze 8 ponttal az utolsó helyen szerénykedő Zalaegerszegi TE otthonába látogatott Paulo Sousa vezetőedző csapata, a címvédő Videoton FC. Fentiek okán sokan lesajnálják a zalai alakulatot, mondván a biztos kieső ellen mindenki győzelemre esélyes. Pedig a ZTE a tavaszi szezonban több csapattal is nagyon szoros meccset vívott, de nem volt szerencséje.

A helyzettel Prukner László vezetőedző is tisztában van, így a Vidi elleni találkozó előtt a tisztes helytállásban bízott, s abban, hogy a játékosai a tükörbe tudnak majd nézni a meccs után. Amelyen a fehérváriak kezdőcsapatában nyolc magyar futballista (Szolnoki, Vaskó, Sándor, Tóth, Gosztonyi, Kovács, Gyurcsó, Nikolics) kapott helyet, mellettük Tujvel, Vinícius és Hector képviselte az idegenlégiósokat. Így az alapembernek számító Caneira, Oliveira, Mitrovics és Bozsovics is csereként várt a lehetséges bevetésre, Torghelle mellett.

Még a találkozó előtt egy másik exvidis labdarúgó, Szalai Tamás elmondta, hogy nagyon szeretnék már végre megszerezni az első győzelmüket, még akkor is, ha az esélyesebb Videoton az ellenfelük, így a döntetlenért járó egy ponttal nem, csak a hárommal lennének igazán elégedettek.

Elkezdődött a találkozó, s azonnal kiderült, hogy a lelátói szurkolásban a Vidi fanatikusai elsöprő fölényben vannak, mert a hazai érzelmű drukkerek néma csendben szemlélték az eseményeket. Így azt, hogy a mezönyben is a vendégek voltak nagy fölényben, sokkal többet birtokolták a labdát a hazaiaknál. Az első veszélyes helyzetet a 17. percben láthattuk Nikolics közeli lövésénél, majd Kovács durrantott a léc fölé, s végül Gosztonyi lövését ütötte szögletre Jahics kapus.

Ezt tette a 32. percben Tujvel is Brkics 6 méteres fejesénél, ez volt az első hazai helyzet. Aztán a 36. pecben büntetőhöz jutott a Vidi Ganugrava kezezése miatt. Kissé vitatható ítélet volt, hiszen estében ért kézzel a labdához, de kéz volt, viszont a hazaiak hevesen reklamáltak, szó szerint megtámadták Oláh játékvezetőt és asszisztensét, s ennek az lett a következménye, hogy Jahics kapust és Bogunovicsot (ez utóbbit Panikvar helyett tévesen) kiállította, majd a büntetőt a 41. percben Nikolics értékesítette, 0-1.



Ettől kezdve kettős emberelőnyben játszott a Vidi, így csak az volt a kérdés, mikor születik meg a második, illetve a többi  fehérvári gól? Nehéznek ígérkezett, mert teljesen betömörült kapuja elé a hazai csapat, s ennek ellenszerét nem találták a vendégek. A 66. percig kellett várni az első helyzetre, ám Perics 6 méterről a kapu mellé fejelte a labdát. A 69. percben a Vidi is megfogyatkozott: Brkics szabálytalanul, kézzel vitte el a labdát Vaskó mellett, aki utolsó emberként lerántotta, ezért Oláh kiállította a Vidi védőjét. Aztán a 73. percben végre Gosztonyi bevette Vlaszák kapuját, 0-2. Győzött a Vidi, jogosan, de ne áltassuk magunkat: legközelebb, a Fradi ellen sokkal, de sokkal több kell majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!