Edzőkeringő

2022.12.16. 12:30

Már nem Fernando Santos a portugál válogatott szövetségi kapitánya

A Portugál Labdarúgó-szövetség hivatalos közleménye szerint távozik posztjáról a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos.

TEOL.hu

Doha, 2022. december 9. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány egy dohai sajtóértekezleten 2022. december 9-én. Portugália december 10-én Marokkó ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében. MTI/EPA-LUSA/José Sena Goulao

Fotó: José Sena Goulao

Fernando Santos távozásáról a rendre jól értesült Fabrizio Romano csütörtök délután számolt be, majd számos külföldi portál is tényként kezelte a 68 éves tréner menesztését – lásd TSN, Daily Mail. Nem sokkal később a szövetség hivatalosan is bejelentette Santos távozását.

Santos utódjáról a következő hetekben dönt a Portugál Labdarúgó-szövetség, a hírek szerint az AS Romát irányító José Mourinhót kérik fel a posztra, aki a klubmenedzseri állását is megtartaná a szövetségi kapitányi poszt mellett. 

A portugál válogatott a viszonylag korai katari búcsú ellenére is szép sikereket ért el Santos irányításával: Cristiano Ronaldóék 2016-ban Európa-bajnokságot, 2019-ben Nemzetek Ligáját nyertek. Az idei világbajnokságon is bejutottak a legjobb nyolc közé, de a negyeddöntő már nem jött össze nekik, mert Marokkó megállította a végső sikerre is esélyes csapatot. Santos több mint nyolc évet töltött el a portugál kispadon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!