Foci vb

2022.12.17. 14:30

Halhatatlan hősökké válhatnak a szombati bronzmérkőzés győztesei

Marokkó és Horvátország küzd meg a bronzéremért szombaton délután négy órától.

Vajon szombaton délután is láthatunk gólörömöt Kramarictól? Fotós: MTI/AP/Aijaz Rahi

A négy évvel ezelőtti tornán ezüstérmes horvátok számos játékosának ez akár az utolsó világbajnoksága is lehet, ráadásul a legnagyobb sztár, az aranylabdás Luka Modric 37 évesen feltehetően utolsó nagy válogatott tornáján vesz részt. A harmadik helyért pályára lépő két csapat Katarban találkozott egymással először, az F csoport nyitómeccsén ugyanis gól nélküli döntetlennel zárult első találkozójuk.

Andrej Kramaric, a horvát válogatott támadója úgy vélte az utolsó meccsük előtt, bármelyik csapat nyeri is meg a harmadik helyért járó medált szombaton, a játékosokat hazájukban „halhatatlan hősökként” kezelik majd.

– Nyolcan vagyunk, akik Oroszországból emlékeznek rá, hogy milyen érzés éremmel zárni egy vb-t. A többiek pedig szeretnék ezt először átélni, mert az ilyesmi egy életen át elkíséri az embert – mondta a 31 éves csatár, aki hozzátette, biztos benne, hogy a marokkói futballisták ugyanígy gondolkodnak.

Marokkó a szombati eredménytől függetlenül sporttörténeti sikert ért el, mert a vb-k történetének 25. elődöntős együttese lett és az első afrikai/arab, amely éremért játszhat a tornán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!