Reményteli

2022.11.28. 21:45

Karim Benzema mégis játszhat a katari világbajnokságon

Elképzelhető, hogy Karim Benzema a vártnál hamarabb felépül a sérüléséből, így visszatérhet a francia válogatotthoz a katari labdarúgó-világbajnokságon.

D. Á.

Az RMC egyelőre feltételes módban beszél Benzema lehetséges visszatéréséről, de mindenképp említésre méltó, hogy az aranylabdás csatár már a hét közepén edzésbe állhat a Real Madridnál – elképzelhető, hogy a kieséses szakaszban játékra kész állapotban jelentkezik Didier Deschamps-nál.

Mivel a 34 esztendős támadó hivatalosan még mindig benne van a francia válogatott keretében, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA-nál) nem jelenthet akadályt az esetleges játéka a katari világbajnokságon. A végső döntés természetesen a francia szövetség és Deschamps szövetségi kapitány kezében van.

Vasárnap a FIFA azt már tisztázta az RMC-nek, hogy 26 aranyérmet adna Franciaországnak, ha megnyerné a 2022-es világbajnokságot. Ez azt jelenti, hogy Benzema is vb-győztesnek mondhatná magát, hiszen egyetlen futballista sem került be a helyére a francia nemzeti csapatba.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:  

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022  

Tippeljen ön is:  

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!