Sérülés

2022.11.20. 13:25

Benzema is kihagyja a tornát

Sérülése miatt Karim Benzema sem állhat a címvédő francia labdarúgó-válogatott rendelkezésére a vasárnap (ma) kezdődő katari világbajnokságon.

MTI

Karim Benzema nem lesz ott Katarban (Fotó: Getty Images)

Az idei Aranylabda-szavazás győztese - aki a szombati edzésen "dőlt ki a sorból" - közösségi oldalain közölte: még soha semmit nem adott fel az életében. Ezúttal viszont nem magára, hanem a válogatottra kell gondolnia, ezért inkább átadja a helyét egy egészséges honfitársának, aki a csapat segítségére tud lenni abban, hogy ismét nagyszerűen szerepeljenek a tornán.

A Real Madrid 34 éves futballistája október óta combsérüléssel bajlódott, a La Ligában a legutóbbi négy fordulóban nem lépett pályára. Benzema már el is hagyta a franciák főhadiszállását. Sajtóhírek szerint felépülése három hetet vesz igénybe, míg Didier Deschamps szövetségi kapitány a torna nyitónapján jelöli ki a helyettesét.

A vb-címvédő Paul Pogbára és N'Golo Kantéra sérülés miatt eleve nem számíthatott, míg Christopher Nkunku a héten, már a válogatott edzésén ütközött, és sérült meg, majd került ki a keretből.

A franciák a katari tornán a D csoportban kedden az ausztrálok ellen kezdenek, a folytatásban találkoznak még Dániával és Tunéziával.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022

Tippeljen ön is:

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!