Dunaújváros

2015.01.22. 19:59

A Móra iskola és a Jószolgálati Otthon vezetője már tudja, mire költik az adományt

Dunaújváros – A tavaly őszi, huszonnégy órás úszógála főszervezője csütörtökön átadta az általuk támogatott két intézmény igazgatójának a leúszott hosszokból összegyűlt pénzt.

Gallai Péter

A gála a kezdetek óta a sportolás, a jókedvű együttlét mellett a jótékonyságról is szól, így 2014-ig a Móra iskola és a Jószolgálati Otthon a versenyzők által teljesített hosszok után egy-egy forintot kapott a rendező Ússz, hogy utolérjenek! Közhasznú Egyesülettől. Azonban ezek „árfolyamát", csatlakozva a nemes kezdeményezéshez, egy Kft. még öt forinttal megfejelte.

Alpekné Major Valéria (balra), Szalontai Károly és Kecskés Rózsa az ünnepélyes átadás után. Fotó: Ady Géza

Így csütörtökön már tetemesnek mondható, kilencven-, kilencvenezer forintot tartalmazó borítékkal és némi ajándékkal érkezett a gála főszervezője, Szalontai Károly a Móra iskola direktori szobájába (Grabarics Gábor külföldi útja miatt nem tudott jelen lenni), hogy ezeket átadja a házigazda Alpekné Major Valériának, és Kecskés Rózsának, a Jószolgálati Otthon vezetőjének. Utóbbi azzal kezdte, hogy a gondozottak rendszeresen járnak az uszodába, de a legnagyobb erénye a gálának, hogy ilyenkor a szülőket és rokonságot is be tudják vonni.

– Emellett nagyon sok segítőt is kaptunk az úszáshoz, akik a mi csapatunk nevében szerettek volna teljesíteni pár hosszt. Mivel rendszeresen elhasználódnak az úszóeszközeink, ezért célirányosan erre és táboroztatásra fordítjuk a felajánlást.

Alpekné Major Valéria a köszönet mellett elmondta, a pénznek, vagy bármilyen más ajándéknak mindig megvan a helye iskolájukban: – Sokféle sportágban jeleskednek tanulóink, ehhez eszközök kellenek, no és meg is kell jutalmazni őket. Így ezekre használjuk fel az adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!