Dunaújváros

2013.01.30. 18:19

Roncsfilm készül Magyarországról?

Elhűlve hallgatom kollégáim vitáját arról, hogy milyen sportingatlanok sorsa a tét a város közgyűlésében. Végletesen tönkrement sportingatlanoké...

Pekarek János

Olyanoké, amilyenekért nem bérleti díjat kellene fizetniük az azokat használó sportegyesületeknek, hanem büntetést - a város vezetőinek, akik hagyták ide zülleni az egykor szebb napokat látott létesítményeket.

De hát van ezeknek a sportingatlanoknak kezelője, amely vállalta üzemeltetésüket. Mostanáig. Azonban ezentúl már nincs kedve felelősséget vállalni értük.

Nyilván azért, mert ezek nem hoznak elegendő pénzt az üzemeltető számára. Mi több: költeni kellene rájuk, méghozzá nagyon sokat!

Így már nem olyan édes a narancs...

Kötve hiszem, hogy egy-két kis egyesület képes lenne újra rendbehozni mondjuk a város határában álló egykori sportlőteret.

De nem is ez a tét.

Az a lényeg, hogy a már régóta összedőlés előtt álló, vagy még (úgy-ahogy) működő sportingatlanok helyzete, attól félek, előrevetíti más objektumok, netán a város, ne adjş isten, az ország sorsát.

Elvégre ebben minden kormány és önkormányzat hűen követte elődje példáját. Nagy dérrel-dúrral beharangozott, látványos fejlesztések-felújítások néhány helyen. Másutt még tovább romló, életveszélyessé váló, rommá omló egykori értékek.

Karbantartás, javítás, felújítás, fejlesztés csak kivételes esetekben és helyeken valósul meg.

Másutt már alakulnak a díszletek egy országos roncsfilmhez.

Az a baj, hogy ezt legalább öt-tíz évvel ezelőtt kellett volna megelőzni. Lehet, hogy már késő. De még észre sem vettük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!