Dunaújváros

2012.10.09. 16:29

Oktatásügy: változások kereszttüzében

Rácalmás - Változás után, előtt és közben a közoktatás egésze. Az oktatásügy rövid és hosszú távú céljairól, valamint a köznevelés törvény részleteiről tartottak tájékoztatót kedden.

Szabó Szabolcs

Ötödik alkalommal várta a kistérség pedagógusait, intézményvezetőit hagyományosnak tekinthető tanévnyitó konferenciájára a Dunaújvárosi Kistérségi Iroda.
A rácalmási Jankovich-kúriában tartott szakmai találkozón először a rendező hivatal részéről dr. Jászka Ernő köszöntötte a megjelenteket, majd három vaskos előadás várt a pedagógusokra. A már zajló oktatáspolitikai változásokról az Emberi Erőforrás Minisztérium részéről Szakál Ferenc Pál főosztályvezető  vázolta fel a közoktatás új irányvonalait, a magyar oktatásügy rövid- és hosszú távú terveit.



Az elméleti alapok után már jöhettek a mindennapok iskoláját szabályzó, szintén részben változó fontos részletek.
A szeptember 1-jével érvénybe lépett új Köznevelés törvényről és már ismert végrehajtási rendeleteiről Petróczi Gábor beszélt.
A közoktatási szakértő elmondta, számos fontos változásra kell felkészülni a tanároknak és az intézményvezetőknek, így érdemes figyelmesen tájékozódni az új szabályokkal és lehetőségekkel kapcsolatban.
A jogszabályváltozásokból eredő intézményvezetői feladatokra már a záró előadásban dr. Gera Tibor, közoktatási szakértő hívta fel a figyelmet.  A közoktatás új világát szabályzó hiányzó végrehajtási rendeleteket várhatóan még az ősszel bemutatja az illetékes minisztérium, január 1-től pedig már állami kézben a közoktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!