Dunaújváros

2012.10.10. 15:15

Hová utazik? Csak a bérletesektől kérdezik meg a buszvezetők

Dunaújváros - A helyközi, azaz a városkörnyéki járatokon utazóktól kérdezik meg hat héten át a buszvezetők, hogy hová mennek? A jegyvásárlók ebből természetszerűleg kimaradnak.

Pekarek János

Utasszámlálást végez az Alba Volán a helyközi, azaz a városkörnyéken közlekedő  buszokon - értesülhetett az utazóközönség a járatokon elhelyezett nagyméretű táblákról.
 A számlálást a gépjárművezetők végzik, a felszállás után, egyetlenegy kérdéssel: hova utazik?


A kérdés természetesen nem a jegyvásárlókra vonatkozik, hiszen ők amúgy is elárulják utazásuk célját,  hanem a bérletesekre és más igazolványokkal felszállókra érvényes. Természetesen a válaszadás önkéntes, az adatgyűjtés tájékozódó jellegű és teljességgel anonim, azaz névtelen, a válaszolótól semmilyen más információt nem kérnek.

Az utasszámlálásról a helyközi járatokon nagyméretű táblákkal tájékoztatja az utazókat a Volán-társaság.
- A ténylegesen elszállított utasokról szóló adatokat a megrendelőnk, azaz a magyar állam kérte, ezért az Alba Volán Zrt. összes helyközi járatán felteszik ezt a kérdést a gépjárművezetők - tájékoztatta lapunkat az utasszámlálásról Erdős Sándor, a Volán dunaújvárosi üzemigazgatója. - Van olyan terület, ahol két hétig tart az adatgyűjtés, van, ahol hat héten át teszik fel ugyanazt a kérdést az utasoknak. Dunaújváros környéke a hathetes időtartamú körzetek közé tartozik, tehát szeptember 1. és október 15. között kérdezik meg sofőrjeink a velünk utazókat utazásuk végcéljáról - mondta az üzemigazgató.

Azt már mi fűzzük hozzá, hogy ezekben a hetekben zajlik a hazai Volán-társaságok összevonásának előkészítése. Lehetséges, hogy az utasszámlálás ennek jegyében zajlik - ám erről az illetékesek nem kívántak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!