Dunaújváros

2012.10.14. 20:09

Az inaktelki lelkész családjának megsegítéséhez százak csatlakoztak

Nagyvenyim - A venyimiek által is tisztelt és szeretett, a közelmúltban elhunyt inakteleki református lelkészre, Jánosi Lorántra emlékeztek pénteken.

Szabó Szabolcs

Tragikus hirtelenséggel hunyt el Jánosi Loránt az erdélyi Inaktelke református lelkésze. Nagyvenyim partnertelepülésének egyházi vezetőjét nagyon sokan kedvelték és szerették a helyiek közül is.  

A legendás tiszteletes feleségének és két gyermekének segítségére   jótékonysági estet rendeztek pénteken este. Az önkormányzat által szervezett megemlékezésen Szabóné Lőrincz Ilona polgármesterasszony és Böttger Antal  református lelkész emlékezett Jánosi Lorántra. A bensőséges, meghitt jótékonysági rendezvényen  felléptek a helyi óvodások, az iskola énekkara, valamint  az Aranydaru Dalkör.


A Baracsról érkező Várai Áron erdélyi népdalokat énekelt, a Bartók művészeinek műsora után a Szélescsapás néptáncegyüttes műsorát láthatta a közel kétszázfős közönség. A lelkész családjának támogatására eddig közel kétszázezer forintot gyűjtöttek össze a helyiek, akik bíznak benne, hogy még sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez. A felajánlásokat decemberben adják át az inaktelki családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!