Dunaújváros

2012.10.11. 20:27

A létesítmények finanszírozásáról a kajakosok és a kenusok találkozóján

Dunaújváros – Új sportági stratégiát készít a Magyar Kajak Kenu Szövetség, ennek része az az egyeztetés is, amelyet csütörtökön Dunaújvárosban tartott a szövetség vezérkara a klubok képviselőivel.

Gallai Péter

Az idei év végén rendkívüli, alapszabály módosító közgyűlést tart az MKKSZ, ami előtt új stratégiát építenek, ez adja keretét a közeli és távoli jövőnek. Ezért találkozókat kezdeményeztek – összesen ötöt – az egyesületek képviselőivel, sportszakemberekkel. Tata, Szolnok és Vác után ma Dunaújváros volt a helyszín, ahol a régió klubjai képviseltették magukat, természetesen a házigazdákon kívül.

A Dunaferr SE klubházában csütörtökön tartott egyeztetésen az MKKSZ részéről részt vett dr. Baráth Etele elnök, dr. Ábrahám Attila főtitkár, Storcz Botond szövetségi kapitány, Hüttner Csaba utánpótlás kapitány, Kadler Gusztáv általános alelnök, Horváth Péter fejlesztési alelnök, Weisz Róber szakmai igazgató, valamint Angyal Zoltán edzői programvezető. Az érintettek korábban megkapták a tervezetet, erre várták most a reakciókat, hiszen az a cél: a szakma bevonásával alakuljon ki a végleges álláspont. A megbeszélésen több téma is szóba került, Baráth Etele elnök korábban a miniszterelnökkel is egyeztetett négyszemközt a sportág jövőjéről. 

Ma az egyik legfontosabb pont a létesítmények helyzete volt: vizsgálták, hogy az önkormányzatok kivonulása után milyen lehetséges megoldások vannak a fenntartásra. Például el kell menni az önfinanszírozás felé, a szabadidő és túrasport bevonásával, vagy a kölcsönzés lehetőségének biztosításával – a versenysport csak egy pici szeletet ölel fel. Szakmai egyeztetés folyt a versenyeztetés átalakításáról, és a szakemberképzésről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!