Dunaújváros

2012.07.17. 10:19

Vízilabda - Ma kezdődik a reménységek tornája Dunaújvárosban

Dunaújváros - Hat utánpótlás válogatott részvételével kedden kezdődik a női vízilabda Olimpiai Reménységek Tornája (OHT), amelyen az olimpiára készülő magyar felnőtt csapat is kétszer vízbe száll.

Gallai Péter

Komoly nagyüzem lesz női pólófronton július 17-től a Fabó Éva Sportuszodában, hiszen keddtől itt randevúzik egymással a sportág legjobbjainak utánpótlása. Az 1994- es, vagy korábban született játékosoknak kiírt torna másodjára jár hazánkban, s nagy fegyvertény, hogy a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület rendezheti meg. Az ingyenesen megtekinthető seregszemlén a magyar mellett az amerikai, a kanadai, az ausztrál, a holland és a cseh válogatott szerepel még.


Mint Kis-Primász Ágnes, a klub egykori klasszisa, az esemény főszervezője elmondta, az együttesek körmérkőzéses rendszerben játszanak egymással:
– A végén kialakult sorrend alapján hirdetünk győztest, valamint megválasztjuk a legjobb játékosokat is. A torna, mint a nevéből is adódik, a jövő tehetségeinek, olimpikonjainak szól, akik a 2016-os riói játékokon már letehetik a névjegyüket.
A magyar gárdának a DF klubedzője, Mihók Attila a vezetője, tehát hazai medencében készíthette fel övéit a nagy megmérettetésre. A válogatott keretében négy dunaújvárosi, Ziegler Diána, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Hajor Orsolya szerepelhet. Mihók kiemelte, hogy ilyen erősségú tornát még nem sikerült összehozni, szerinte simán kiérdemli a kupa a mini világbajnokság nevet.

Az ellenfelek – talán a cseheket leszámítva – a világ legjobbjai közé tartoznak. A hollandok olimpiát nyertek, az USA háromszoros világbajnok, és másik két távoli ország alakulat is büszkélkedhet vb-érmekkel.
– Annak ellenére, hogy a torna az előttünk álló feladatokra, Európa- és világbajnokságra való felkészülést jelenti, nagyon szeretnénk megnyerni. A válogatott képes is lehet rá, a fáradtságon felül kell tudni kerekedni. A torna rajtjáig szárazföldi és vizes edzések szerepeltek a programban, és a már korábban megérkezett, külföldi csapatokkal is dolgoztak együtt. Azt hiszem, ez egy nagyon jó reklámja a sportágnak, az pedig már csak a hab a tortán, hogy a felnőtt válogatott – benne két dunaújvárosival – is kétszer hivatalos meccset játszik a tornába ékelve. Ami nem sűrűn fordul elő, legyen szó bármilyen nemzeti csapatról. Aki az olimpia előtt utoljára látni szeretné őket, az most megteheti, persze a többi mérkőzést is érdemes megnézni – nyilatkozta az U18-as válogatott csapat kapitánya, Mihók Attila.

A pontos menetrend

Július 17. kedd. 16.30 óra: Magyarország – Csehország, 18: Kanada – Hollandia, 19.30: USA – Ausztrália.
Július 18. szerda. 15: Csehország – USA. 16.30: Hollandia – Ausztrália, 18: Magyarország – Nagy- Britannia (felnőtt), 19.30: Magyarország – Kanada.
Július 19. csütörtök. 16.30: Csehország – Kanada, 18: Hollandia – USA, 19.30: Magyarország – Ausztrália.
Július 20. péntek. 15: Csehország – Ausztrália, 16.30: Kanada – USA, 18: Magyarország – Spanyolország (felnőtt), 19.30: Magyarország – Hollandia.
Július 21. szombat. 16.30: Csehország – Hollandia, 18: Ausztrália – Kanada, 19.30: Magyaro. – USA.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!