A mosás művészete

2017.09.08. 17:40

Ezért nézzük át jól a szennyest!

Minden háziasszony előbb vagy utóbb megtapasztalja, nagyon is érdemes még a legkisebb zsebeket is átnézni rendkívüli alapossággal, mielőtt a ruhát a mosógépbe teszi. Sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát.

Balla Tibor

Egyszer biztosan átesik mindenki azon a tűzkeresztségen, hogy a farmer zsebében ott marad egy magát partizánnak képzelő, mélyen megbúvó papírzsebkendő, amelyik aztán nem csak annak az egy ruhának a teljes felületét teríti be, hanem az összeset, amit vele együtt raktunk a dobba.

Azon is szinte mindenki túlesik egyszer, hogy zsebben marad egy papírpénz, jobb esetben csak kisebb címletű. Ebben az esetben manapság már nem kell annyira kétségbe esnünk, több bankjegy már mosásálló, nem kell örökre lemondanunk róla, legfeljebb csak a száradásig. Az alattomosabb darabok a nadrág aprócska órazsebében bújnak el a vizslató tekintet elől, így tud például bármelyik pendrive öngyilkosságot elkövetni.

Ha viszont a külföldi utazás előtt az autó távirányítója keringi végig a teljes mosási ciklust a dobban, az álmoskönyv szerint az már biztosan nem jelent jót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!