Telephelyről és rokonától is lopott egy férfi

Épp gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit a polgárdi rendőrök, amikor megkeresés érkezett hozzájuk egy másik ügyben, amelyben szintén a gyanúsított lehet a tettes. A férfi egy házból és egy telephelyről lopott.

duol.hu

Polgárdiban, egyik rokonánál töltötte a kedd délutánt egy húsz éves férfi. Beszélgettek, számítógépeztek. Négy óra után nem sokkal a rokonnak dolga akadt és kitessékelte a férfit a családi házból. Hat órakor, amikor a házhoz visszatért, meglepődve látta, hogy a csukott, de nem zárt kiskapu nyitva van, a helyen pedig, ahová a bejárati ajtó kulcsát elrejteni szokták, kutakodás nyoma látszik. A kulcs ez alkalommal nem is volt ott, mert a rokon zsebre tette, úgy távozott a házból, ellenben a bejárati ajtót benyomva találta. A lakásból egy laptop tűnt el, táskával együtt. A Polgárdi Rendőrőrs nyomozói a bejelentés nyomán a szemlével egy időben adatgyűjtésbe kezdtek. Egy kívülálló szemtanúra bukkantak, aki elmondta, hogy látott egy fiatalembert egy laptop táskával a kérdéses időpontban. A fiatalember egy közeli ház hátsó bejáratán ment be éppen, amikor észrevette. A helyszín pontosításakor kiderült, hogy arról a húsz éves férfiről van szó, aki megelőzően a családi házban tartózkodott. Elszámoltatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését, de később a kérdéses laptopot is megtalálták a nyomozók.

Éppen gyanúsítotti kihallgatása zajlott a Polgárdi Rendőrőrsön, amikor megérkezett a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozóinak megkeresése, mi szerint a férfi egy pákozdi telephelyen elkövetett betöréssel is összefüggésbe hozható. Megállapították, hogy március 19-én éjjel a telephely kameráján látszik egy férfi, akiben a tulajdonos a húsz éves polgárdi férfit azonosította, mint lányának korábbi barátját. A telephelyről egyébként ablakbefeszítést követően némi készpénz és egy kerékpár tűnt el. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A betöréses lopások ügyében a Székesfehérvári, illetve a Gárdonyi Rendőrkapitányság tovább folytatja a megindított büntetőeljárást – számolt be az esetről csütörtökön R. Szabó Ágnes  megyei rendőrségi szóvivő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!