Csokihalom jár majd a legjobb színházi előadásért

Dunaújváros - Rendhagyó tanítás nélküli színházi napot tart kedden a Gárdonyi Géza Általános Iskola Egysége. Az intézmény diákjai több hetes felkészülés után csinálnak: színházat.

Szabó Szabolcs

"Azt kívánom, hogy győzzétek le a viszontagságokat, a cenzúrát, a szegénységet és a nihilizmust, melyekkel közületek sokaknak meg kell küzdeni" - e gondolatokat (is) küldte a Színházi világnap apropóján kollégáinak John Malkovich amerikai színész, akit az  UNESCO égisze alatt működő Nemzetközi Színházi Intézet kért fel a világnap alkalmából. A teátrumünnep tiszteletére kedden színházi napot tartanak a Gárdonyi Géza Általános Iskolai Egységben, ahol az osztályok mutatják be produkcióikat az érdeklődőknek és a diáktársaknak.
A diákszínházi előadásokat egy szakmai zsűri értékeli, minősíti majd  arany, ezüst- és bronzérmekkel. Az intézmény színházi napján azonban a közönség is díjazhat. A szülők és vendégek által belépőként fizetett csokihalmot osztják szét a legjobb előadások és szereplőik között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!