Besúgókról, egy fehérvári levél nyomán

Székesfehérvár - A politika ismét nekigyűrközött az ügynöktörvénynek. Látszik, ez a rendezetlen terület, régi adósságunk ma is nyílt seb a társadalom testén. Ezt bizonyítja az alábbi anyag, amit éppen e mulasztás miatt közöl kihagyásokkal a Fejér Megyei Hírlap.

Fejér Megyei Hírlap

"Tisztelt Uraim! Érthető okok miatt felfedni nem akarom személyemet. Az elmúlt évtizedekben burkolt ellenzéki magatartású voltam. A biztos létesülés szempontjai nem tették lehetővé, hogy az ellenzékiség magatartásomon látszódjon. Ezért mint önökkel szimpatizáló, a fehérvári viszonyokat aránylag jól ismerő, egy-két fehérvári dologról tájékoztatom önöket, mint a belsőreakció-elhárítás volt tagja.

Mint mindenhol, Székesfehérváron is voltak informátorok, ügynökök, akik adatokat szolgáltattak. Működött a különböző nagyüzemekben "T"-állomány, azaz olyan személyek dolgoztak polgári személyként a vállalatnál, akik a valóságban az államvédelem, majd  a politikai nyomozó szervezet hivatásos tagjai voltak.  A fizetést kétfelől kapták, az elhárítástól és a polgári munkahelyen is."

A teljes cikk ide kattintva olvasható, az fmh.hu-n! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!