Öreg, de nem vén

Dunaújváros - Vasárnap rendezték az őszi veterán autók és motorok találkozóját az egyik nagyáruház parkolójában.

Anda Fábián

Az idei második veterán autók- és motorok találkozóján kevesebb jármű vett részt, mint megszokhattuk, ám a kínálat így is az elvárt színvonalat hozta. A kiállított darabok közül kiemelkedett egy több mint nyolcvan éves Citroen, egy Chevrolet Impala, amely egy vérbeli, amerikai klasszikus és egy német gyöngyszem, a Mercedes gyár legendás autója. A járművek mellett az alkatrészbörze nyújtott különleges darabokat: a videókamerától a katonai állományjelzőkig.

Idén - a megszokott szombattal ellentétben - vasárnap rendezték meg a veterán autók és motorok kiállítását, s vele együtt az alkatrészbörzét. A helyszín ezúttal is az Interspar parkolója volt, ahol több legendás két- és négykerekű vonult fel. A motorok kínálatát Pannóniák, Jawak és Simsonok alkották, míg az autók között a kis Polski és a Chevrolet Impala mellett találkozhattunk egy 1966-os Renault 10-essel, egy olasz miniatűr csodával, egy Fiat 500-zal is.


Az alkatrészpiac ezúttal igen széles spektrumú volt, a  katonai állományjelzőtől és sapkáktól kezdve, a festményeken, a gyerekjátékokon és  a krómozott Pannónia-alkatrészeken át, a BMW-oldalkocsiig szinte mindent megtalálhatott az érdeklődő.
Legközelebb jövő tavasszal rendezik meg a hagyományos találkozót - reméljük ezúttal több veterán csoda vesz részt az eseményen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!