Jubilál a Hoventa

Új formában, új tematikával fogadja az idén a szakmai és érdeklődő látogatókat a 30. Hoventa Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátó-ipari és Gasztrotechnikai Kiállítás a Hungexpón. Október 11-14. között rangos gasztronómiai programok és egyéb kísérő események teszik a nagyközönség számára is vonzóvá a bemutatót.

Osváth Sarolta

A Hoventa szakkiállítás elsősorban a hazai vendéglátóipar és gasztrotechnika, valamint a szállodaipar szereplőinek szól. Az idén hét országból mutatkoznak be gyártó cégek: Németország, Ausztria, Olaszország, Szerbia, Franciaország, Cseh Köztársaság és természetesen a hazai ipar képviselői is jelen lesznek. A szervezők minden eddiginél több szakmai és egyben a közönség számára is szórakoztató programról gondoskodtak. Az idén a budapesti vásárközpont ad otthont a Giropizza nemzetközi pizzakészítő versenynek, amelyet minden évben más-más európai országban rendeznek meg. Vadonatúj kiállítás lesz az egészségtudatos életmód jegyében a Medical Wellness sziget, amelyhez szakmai nap is kapcsolódik. A Győr-Moson-Sopron Megyei, valamint a Pécs-baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében nemzetközi üzletember-találkozót tartanak a szálloda- és vendéglátóipar hazai és külföldi vállalkozásai számára.

A kiállítás egyik leglátványosabb eseménye az Év cukrásza és az Év junior cukrásza verseny, amelyen a hazai fiatal tehetségek mérhetik össze tudásukat.

Bizonyára sok látogatót vonz majd a Borok világa stand, ahol 140 négyzetméteren szakmai bemutatók és kóstolók lesznek, borászok, pálinkafőzdék közreműködésével. A Trendszigeten a szállodaszobai trendeket ismerhetjük meg, az öt csillagnak megfelelő besorolási szabályok szerint.

Az idén is a Hoventa keretében (október 14-én) rendezik meg a világhírű Bocuse dşOr nemzetközi szakácsbajnokság hazai döntőjét. A több mint 20 éves múltra visszatekintő versenyen 50 ország szakácsai indulnak, Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai kétévenként Lyonban mérkőznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!