Szurkolók verekedtek össze a Vidi meccs előtt

Videoton FC-Pécsi MFC labdarúgó mérkőzés zajlott augusztus 20-án este Székesfehérváron a Sóstói Stadionban. A mérkőzést megelőzően állampolgári bejelentés érkezett, hogy Videoton szurkolók verekedtek össze egy busznyi pécsi szurkolóval a város bevezető szakaszán. Száz szurkolót állítottak elő a fehérvári rendőrök.

Dunaújvárosi Hírlap

A labdarúgó mérkőzés megkezdése előtt, 17.00 órakor érkezett bejelentés arról, hogy a városba bevezető szakaszon fehérvári szurkolók verekedtek össze egy busznyi pécsi szurkolóval. A bejelentést követően a gyorsan kiérkező rendőri erők a további sérüléseket okozó erőszakos cselekményeket megakadályozták illetve sikerült megakadályozni a helyszínen lévő két szurkoló tábor embereinek a helyszínről történő elmenekülését is. A cselekménnyel összefüggésben összesen 103 főt – köztük 74 pécsi szurkolót - állítottak elő.

A Sárkeresztúri út – Nyárfa utca kereszteződésében, a verekedés helyszínén elvégzett szemle során verekedéshez használt eszközöket, baseballütőt, vascsöveket, sörösüvegeket, köveket találtak és foglaltak le a rendőrök. Csoportos garázdaság miatt indult eljárás, mely eljárásban 31 főt - 26 székesfehérvári és öt pécsi szurkolót - hallgattak ki gyanúsítottként a székesfehérvári nyomozók. A verekedésben egy fehérvári szurkoló súlyosan, három – két fehérvári, egy pécsi - könnyen sérült. A ruházatátvizsgálások alkalmával egy 26 éves fehérvári férfi zsebéből kábítószergyanús anyag került elő. A megtalált fehér port szakértői vizsgálatra lefoglalták.

A verekedők közül egy 19 éves férfit bűnügyi őrizetbe vett a rendőrség. Tekintettel arra, hogy felfüggesztett büntetés hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el, illetve arra, hogy vele szemben jelenleg is több eljárás van folyamatban előterjesztéssel éltek a nyomozók a férfi előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!