Újabb öt károsult írta alá támogatási szerződést

A vörösiszap-katasztrófa újabb öt károsultja írta alá az új építésű ingatlanra vonatkozó támogatási szerződést, ezzel 95-re nőtt azok száma, akik ezt a lehetőséget választották, míg 102-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-vel.

MTI

Petróczi Tímea közlése szerint az ingóságokban keletkezett károk felmérése folyamatos, a tulajdonosok hét újabb kárigényt nyújtottak be, ezeket még a héten összesítik.
Devecser bontásra ítélt házainak utcáiban folyamatos rendőri ellenőrzéssel biztosítják a vagyonbiztonságot, a lezárt területekre szóló belépési engedélyeket minden tulajdonosnak kiosztották.
Az időjárási viszonyok és a komoly igénybevétel miatt a vörösiszap szállítására használt külterületi utakat folyamatosan karbantartják, a kijelölt tárolóhelyekre ezen a héten 4268 köbméter szennyezett anyagot szállítottak - közölte a katasztrófavédelem.
Az ÁNTSZ adatai szerint az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható. A szálló por napi átlagos koncentrációja Kolontáron, Somlóvásárhelyen és Devecserben is az egészségügyi határérték alatt volt. 
Az újjáépítésen hétfőn 188 szakember dolgozott 160 munkagéppel.
A központi nyilvántartó rendszerbe továbbra is folyamatosan érkeznek a felajánlások - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!