Csekkel üdül a magyar!

Dunaújváros - A helyi Tourinform iroda statisztikája szerint is egyre többen vették igénybe az üdülési csekket Dunaújvárosban legyen szó akár az elfogadóhelyekről, vagy magánszemélyekről.

Szabó Betty

A város nagyobb cégeinél, így például a vasműben, a papírgyárban is meghagyták a béren kívüli juttatások között az üdülési csekket, mint választható lehetőséget. A helyi önkormányzatnál  a köztisztviselőkre vonatkozó, újonnan kidolgozott cafetéria rendszert idén fogadta el a közgyűlés. E szerint  minimumként az illetményalap ötszöröse, vagyis évente 236 ezer forint jár  adóval együtt  a köz szolgáinak  akik ezen a kereten belül  a meleg étkezési utalvány, az internet-használat, az iskolakezdési támogatás, valamint a  különféle pénztári tagdíjkiegészítések mellett  üdülési csekket is választhatnak. A közalkalmazottaknak nem jár üdülési csekk. A helyi kórházban, amely szintén az egyik nagy foglalkoztató, eseti jelleggel, de semmiképpen nem rendszeresen juthatnak a dolgozók ilyen béren kívüli juttatáshoz.

Márpedig az idei évtől a kedvezményes adózású elemek közé soroltként 25 százalékos sarccal megterhelt üdülési csekket kimutatható módon egyre többen vették igénybe, adták, használták az elmúlt két évben.

A  helyi Tourinform új szolgáltatását 2008-ban indították útjára a Nemzeti Üdülési Szolgálattal kötött szerződés alapján.  Az irodában térítésmentesen adhatják le az elfogadóhelyek az elszámolásaikat.   Ezen kívül a Tourinformnál lehet átvenni a cégek és magánszemélyek részéről megrendelt és meghosszabbított üdülési csekkeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!