Körbetekert múzeum - Hó és hulló vakolat: jobb, ha vigyázunk!

Dunaújváros - Szalaggal kerítették körbe a múzeum két oldalát - jelezte egyik olvasónk szerkesztőségünknek. Az intézménynek két jó oka is lehetett minderre.

Szigeti Sándor

 

- Nem tudom, másnak is feltűnt-e, de nekem szokatlan, hogy szalaggal kerítették körbe a múzeumot, két oldalról is. Gyakran járok erre gyalog, és néha az épület mellett parkolok, de hasonló esetre nem emlékszem - jelezte lapunknak egyik olvasónk a minap.

Lapunk a helyszínen győződött meg arról, hogy olvasónk jelzése valós.

Nem titok, hogy az épületre bizony ráférne már egy alapos felújítás. A múzeum mögötti parkolónál legalábbis régóta kint vannak a táblák: Vigyázat! A tető omlik!

A figyelmeztetésre azért volt szükség, mert az itt várakozó autók korábban egészen a fal közelébe álltak. Már pedig az eresz alatti részről méretes darabokban hullott alá a vakolat, többször is. 

Most duplán elzárt terület hivatott megvédeni a gépjárműveket  és az embereket   az  esetleges sérülésektől. Hiába volt ugyanis a figyelemfelhívás: a belvárosi parkolási problémák miatt sokan itt hagyták napközben az autójukat, fittyet hányva a kihelyezett táblákra.

Lapunk úgy tudja, nem csupán az omlásveszélyes épület lehetett az oka a szalagok kihelyezésének.

A lehullott tekintélyes mennyiségű hó olvadása számos középület esetében problémát okozott. A tetőkről ugyanis komoly mennyiségben csúszott alá hó, és a városban több esetben is csak a szerencsén múlt, hogy nem éppen valakinek a fejére zuhant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!