Komoly a kétely: kinek kell a DTV?

Kedves DH! Már egy ideje érlelődött bennünk (párommal) a lenti gondolat (hová tűnik néha a város pénze) több dologgal kapcsolatban is. Tudjuk, hogy mindenki tudna mondani több dolgot. Bennünk valamiért most jött el a pillanat, amikor úgy gondoltuk, hogy megírjuk a véleményünk.

nincs nev

Talán mert ez szem előtt van, nap mint nap feltűnik és összehasonlítási alap is van. Javaslom a Hírlapnak is, hogy foglalkozzon a témával, biztosan nagyobb lenne a rálátásuk, hogy mi miért van így. Ha esetleg többet tudnak róla, megköszönném, ha megírnák, hiszen véleményünk szubjektív és meggyőzhetőek vagyunk.

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e vagy sem, de ezt már nem lehet szó nélkül hagyni. Az utóbbi időben egyre többet kapcsoltam a DSTV-re és bár korábbról mindig a DTV közönsége közé tartoztam - ami jobb az jobb - és az tagadhatatlan, hogy az előbbi csatornán szemmel látható a fejlődés, és nemcsak a képminőségről beszélek, hanem kreativitásról, ötletről, egyáltalán az igényesség meglétéről. Nem értem, hogy egy város által fenntartott tévében miért nincs igény az előre lépésre. És, ha már nincs, akkor felmerül a kérdés: minek van?

Sosem értettem, hogy minek egy második tévé a városnak? Az elmúlt pár hónapban egyértelművé vált, hogy melyik a második és melyiknek kéne maradnia. Elvárhatnám, hogy több műsor legyen egy városi költségvetésből finanszírozott televízión. De semmi - nincs karácsonyi logó, felirat vagy akármi. Példaképpen az Adventi Randevút (párom nehezen mozog) is csak a DSTV-n találtuk meg.

Erre fizetünk? Erre megy el a város pénze? Hiszen hirdetők, műsorok alig vannak a DTV-n, abból biztos nincs sok pénzük, legalábbis a fenntartásra nem elegendő.

Itt van egy profi tévé, profi csapattal, komoly a kétely: kinek kell a DTV?

A DSTV-n ünnepi koncert és gyerekműsor, a DTV-n - képújság. Valójában, ha a kislányom nem mutatja meg a DSTV karácsonyfás logóját, és nem látom, hogy mekkora a különbség a két tv között, akkor nem dühítjük fel magunkat a férjemmel együtt, és nem fogok tollat és áldozom az időmet arra, hogy írjak.

Nem vagyok naív, tudom, érdekek vannak amögött is, hogy egy ilyen alacsony szinten (nem)működő DTV-t támogassanak a kreativításban általuk megközelíthetetlen DSTV helyett.

Idén azonban választások lesznek, és a városvezetők jó, ha tudják, hogy a választó nem nézi jó szemmel, hogy olyan helyre fizetnek a pénzéből, ahol nincs produktum.

A következő pedig: 2010-et írunk. Lassan már az egész világ teljesen digitális lesz. Az Interneten a www.dtv.hu oldalon a debreceniek helyi televízióját találtam. Még próbáltam több alternatívát, de nem volt sehol a DTV honlapja. Lehetséges, hogy amíg a www.dstv.hu oldalon gyönyörű szép, színes, áttekinthető, profi oldal van élő adással, addig a városi televíziónak meg nincs semilyen?! Érthetetlen.

Jön a költségvetés vitája, s mivel a kislányommal vagyok itthon, van időm nézni a közgyűléseket (nyilván a DSTV-n, mert csak az adja élőben) és remélem hallható lesz, hogy a DTV mennyibe fog kerülni nekünk, akik nincsenek döntési pozícióban.

Javaslom a tisztelt döntéshozóknak, hogy minden egyes alkalommal, amikor a megszorítás szót kiejtik a szájukon a 2010-es évvel kapcsolatban, akkor jusson eszükbe, hogy mire, mikre költik el a város nem létező tartalékait.

Üdvözlettel:

Dr. Kováts Patrícia

EU Szakközgazdász

A választó nem nézi jó szemmel, ha produktum nélkül fizetnek a pénzéből

Címkék#dstv#dtv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!