Új polgárőr-járgányok - Az autók már megérkeztek - kérdés, miből tartják fenn őket

Dunaújváros - Két autóval lett gazdagabb két dunaújvárosi polgárőrség. Az örömbe azonban némi üröm is vegyül. Kérdés ugyanis, miből tartják majd fenn az új szerzeményeket?

nincs nev

Igényüket a megyei polgárőr szövetség is jogosnak találta, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy két járgány is Dunaújvárosba került.

- Egy 2002-es évjáratú Suzuku Swiftet kaptunk. Nagyjából százhatvanezer kilométer van benne. Amikor telefonon közölték a hírt, természetesen nagyon örültünk - mondja Szloboda György, a Táborállási Polgárőrség egyik alapítója és vezetője.

A Pannon Polgár Őrség ugyancsak befutó lett. Ők egy 1,6-os, 2001-es évjáratú Opel Astrát vehettek át múlt héten szerdán. A sikeres igénylésnek természetesen mindenki örül, már csak egy kis segítség kellene:

- Eddig is volt már egy autónk, amellyel naponta mintegy száz kilométert járőröztünk. Este kilenctől hajnali négy-öt óráig volt szolgálatban - mondja Kovács Sándor, a Pannon szolgálatvezetője.

- Sajnos nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyszerre két autót használjunk, legfeljebb egy-egy kiemelt akció esetén. Azt reméljük, hogy lesznek olyan helyi vállalkozók, akik támogatnak majd bennünket, például üzemanyag hozzájárulással - bizakodott Kovács Sándor.

- Nálunk a Táborállási Polgárőrségnél nem volt eddig szolgálati gépjármű. A tagok a saját autóikkal, saját költségükön járőröztek. Nagyon gyakran azonban éppen spórolási okok miatt gyalogos szolgálatot láttunk el. Két csoportunk Táborálláson, egy a Pentele városrészben, a temető környékén, egy pedig a Belvárosban dolgozik - tájékoztatta a DH-t Szloboda György.

A gépjárművek tulajdonosa hivatalosan az Országos Polgárőr Szövetség lesz, üzembentartójuk azonban az említett két helyi szervezet. A tankoláson kívül az autók vizsgáztatása, a gépjármű- és súlyadó befizetése, műszaki felülvizsgálata is az ő feladatuk lesz. Egyelőre garázsa sincs a két járműnek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!