Szúnyogirtás: újra!

Dunaújváros - Testedzésnek ugyan nem utolsó, ám mindenki szívesen eltekintene a vérét kívánó szúnyogamazonok sokaságának elhajtását szolgáló mozgástól.

Gallai Péter

Hiába volt a múlt héten irtás, azaz jobban mondva gyérítés,  mert lassan mindenki megtanulja a szakemberektől, hogy az összes rovart nem  lehet eltünteni, csak azoknak a számát mérsékelni. Szóval,  hiába volt múlt héten permetezés, az embernek olyan érzése van,   hogy az Amazonas őserdejében lakik, ahol a szúnyoghordák milliói csak az ő vérére szomjaznak. Valami hasonló tapasztalatokat írt meg nekünk Nagy György is, olvasónk  még egy kávéra  is meginvitált minket a teraszra. Ennek elfogyasztása  nem tartana hosszú ideig... 

Ezzel tisztában vannak a városban és a környéken is,   újabb rohamot intéznek a szúnyogok ellen.

- Dunaújvárosban csütörtökön irtanak, legalábbis ha szélcsend lesz, erre lehet számítani - tudtuk meg Szabó Lászlótól, a városüzemeltetési iroda munkatársától.   A légi és a földi  gyérítés mellett  kértünk még egy  biológiai irtást is a pocsolyákban, pangó vizekben  tenyésző lárvák ellen.  Próbáljuk kordában tartani a rovarokat, de amíg az áradás után visszamaradt pangó vizek vannak, addig számolni kell újabb rajok kikelésével. Bízunk benne, hogy lesz eredmény, de ha kell, akkor újabb soron kívüli irtások lesznek.

Még több információ a csütörtöki lapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!