Több méteres gödör tátong a belvárosban, az ok: csőtörés

Dunaújváros - Komolyabb gond is lehetett volna, de szerencsére még viszonylag idejében sikerült megállapítani, hol törött el egy cső a városi rendszerben. (Frissítve: péntek, 15:11)

Szabó Beatrix

Az útfelület alatt egy körülbelül két autónyi részt mosott ki a víz, mire  sorozatos kizárások után  sikerült megállapítani, hogy a kis Vasmű út Kortárs Művészeti Intézet mögötti szakaszán történt csőtörés. Emiatt folyt egyébként több lakásban is barnás víz a csapokból a tegnapi délelőtt folyamán. A víz  elszíneződését, majd a kizárás miatti átmeneti vízszünetet tapasztalhatták a Liszt, az  Erkel kertben lakók, de érkezett panasz a Batsányi utcából, az Intercisa Múzeum környékén található épületekből is. 

Egy nyolcvan centiméter átmérőjű víznyomó cső tört el - tudtuk meg Pikóné Perjési Iréntől, a DVCSH ügyvezetőjétől.  Ezért a Vasmű út 10a és 14  közötti terület társasházaiban lakók csak lajtos kocsiból jutottak vízhez. 

A szakemberek késlekedés nélkül munkához láttak, lezárták a kis Vasmű utat, feltárták a föld alatt kialakult hatalmas krátert. A csőhálózat helyreállítását elkezdték,  még bizakodnak abban, hogy péntekre talán helyreállhat a vízellátás a  kizárt épületekben is.  Az viszont bizonyos - tette hozzá Pikóné, hogy a helyreállítási munkák napokig is eltarthatnak. A  krátert   ami, ha teljesen beszakad, egy gyalogost, de egy autót is könnyen elnyelhetett volna   földdel kell feltölteni, és helyre kell állítani az utat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!