Budapestre szállították Magyarosi holttestét

Budapest (MTI) - Vasárnap délután Budapestre szállították a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holttestét - jelentette az MTI munkatársa a Ferihegyi repülőtérről.

duol.hu

Bolíviából a spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül Ferihegyre érkezett a menetrend szerinti repülőjárat, amellyel Budapestre szállították az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgárságú férfi holttestét. Magyarosi Árpád holttestének szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte.
    
A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!