A strandszezon alatt végzik a karbantartást

Dunaújváros - Háborognak a helyiek, mert két héttel a strandszezon kezdete után sem lehet használni az uszodát. A zsúfoltság óriási, napozni sincsen hol.

Szigeti Sándor

Karbantartási munkálatok miatt ezen a hétvégén sem lehet majd használni a Fabó Éva Sportuszoda külső medencéjét. Az uszodában hétköznapokon óriási a zsúfoltság, hiszen a szomszédos élményfürdő a próbaüzem ideje alatt csak hétvégén van nyitva.

 

Az uszodában viszont hétfőtől-péntekig az úszószakosztálynak, a vízilabda egyesületnek, az utánpótlás-korosztályoknak,  valamint a nagyközönségnek egyszerre kellene elegendő helyet biztosítani egy medencében. Nem akármilyen kihívás!

 

 A nyolc pálya közül hatot a sportolók hasznának, a fél hatos nyitástól az este fél tízes záróráig gyakorlatilag folyamatosan. A vendégeknek mindössze két pályát tudunk biztosítani  mondta el tegnap kérdésünkre Selyem József.

 

A Fabó Éva Sportuszoda vezetője hozzátette: kint sem jobb a helyzet. A most is zajló karbantartás miatt a napozó rész nagy része munkaterület, ahová idegeneknek tilos a bejárás. A napozók csak tribün felső részét tudják igénybe venni.

 

- Az uszoda karbantartásáról már tavaly novemberben elkészült az anyag, amelyet idén januárban is fogadott a közgyűlés. A városi vagyonkezelő céggel csak áprilisban történt szerződéskötés, ráadásul a DVG ZRt. a DVCSH kft-nél olcsóbb  kivitelezőt szeretett volna keresni, ám végül nem talált. Ez a késlekedés három hét csúszást jelentett, aminek most a vendégek isszák meg a levét - fogalmazott Selyem József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!