A német kormány feltételeket szab az Opel átvételéhez

Berlin (MTI/APA/Reuters) - A német kormány feltételeket szab a bajokkal küszködő Opel cég Fiat általi átvételéhez. Sergio Marchionne, a Fiat vezetője hétfőn tárgyal majd Karl-Theodor zu Guttenberg német gazdasági miniszterrel és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel ezekről a feltételekről.

duol.hu

Mint azt a miniszter a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, az Opel iránt érdeklődőknek hosszú távú stratégiát kell vázolniuk az Opel európai gyártótelepeinek tartós működtetéséről. Pénzügyi kalandba az adófizetők pénzéből nem bocsátkozunk - tette hozzá.
    
Az Opelben való német állami részvétel lehetőségét elképzelhetetlennek tartja, az állam legfeljebb csak időben korlátozottan hitelgaranciával állhat a vállalat rendelkezésére - jegyezte meg Guttenberg.
    
A Wirtschaftswoche című lap úgy tudja, hogy Marchionne már megtette a rüsselsheimi Opel cégnek az ajánlatot, amely kevesebb mint 1 milliárd euróról szól. Ezt az összeget az Opel anyavállalata, a General Motors kevesli. 

Az Opel sürgősen befektetőt keres, hogy le tudjon válni a csődhelyzetbe került anyacégétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!