Telephely: nem mindegy

Dunaújváros - Alapjaiban változott meg a telepengedélyek kiadásának rendje április elsejétől: csak kistérségi szinten, Dunaújvárosban intézhetők az ügyek.

Körmendi Erzsébet


Dunaújváros jegyzője jár el a körzet településein Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Kisapostag, Mezőfalva, Nagykarácsony, Rácalmás, Nagyvenyim telepet nyitó cég, vállalkozás ügyeiben. Érdemes tanulmányozni az új kormányrendeletet, mert sok változtatást hozott. Meghatározta például, hogy mely tevékenységek bejelentéskötelesek, és melyek esetében kötelező a telepengedély kérése. Összesen nyolcvanhárom tételben sorolja fel a bejelentésköteleseket, lássunk néhány példát: ruházat, bútor, műanyag, kerámia, lábbeli gyártása, textilszövés, cipőkészítés, raktározás, táskák, orvosi eszközök készítése. Telepengedélyt kell kérni hatvanhat tevékenységi körre, így többek között a fémmegmunkálásra, a gumiabroncs-, festék-, bevonóanyag-, kazán-, radiátorgyártásra, mezőgazdasági vegyi termék készítésére, tárolására, és még sorolhatnánk...

Ugyancsak bejelentési kötelezettséget ír elő a rendelet azokra a telepekre, amelyek ipari területen vannak, illetve hat hónapon belül kaptak használatbavételi engedélyt. Ezért a már hatályos telepengedéllyel rendelkezőket határozatban értesíti a városháza közigazgatási irodája arról, hogy a telepengedélyüket bevonják, és helyette nyilvántartásba veszik. Az   ügyfelek a határozat kézhezvételétől számított nyolc munkanapon belül kötelesek leadni korábbi engedélyüket az irodán. Azoknak nincs teendőjük, akiknek a tevékenysége továbbra is telepengedélyköteles maradt. Ők értesítőt kapnak új nyilvántartási számukról. A falvakban telephelyet nyitók ügyében is a város jegyzője intézkedik.
 
 
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!