Jöttek, láttak, értékeltek

Dunaújváros - Jöttek, láttak, elégedettek voltak, mentek: akkreditációs bizottság járt a Dunaújvárosi Főiskolán. Egy egész napon át vizsgálták, hogy megfelel az intézmény a felső foknak.

Szigeti Sándor

Nyolcévente a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) látogató testületet küld a magyarországi felsőoktatási intézményekbe, hogy ellenőrizze: az adott főiskola vagy  egyetem valóban alkalmas a felsőfokú oktatásra. 

Ez a nap érkezett el szerdán  a Dunaújvárosi Főiskola (DF) életében. A bizottság tagjai  tudományterületenként vizsgálták, hogy az oktatói állomány, illetve az oktatók által publikált tudományos munkák megfelelnek-e az elvárásoknak, valamint, hogy a DF  kutatásfejlesztési tevékenysége, minőségbiztosítási rendszere, infrastruktúrája megfelelő-e. 

Kedvezőek a voltak a visszajelzések. Az elmúlt kilenc évben megháromszoroztuk a tudományos fokozattal rendelkező kollégák létszámát, komoly beruházásokat hajtottunk végre, és a kutatásfejlesztésből származó bevételeink is szépen gyarapodtak. A bizottság tagjainak tetszett, hogy lépéseket tettünk a külföldi hallgatók irányába, akik ha nem is túlzottan nagy számban, de már megjelentek nálunk - mondta el kérdésünkre dr. Bognár László.

A DF rektora hozzátette: a bizottság olyan területeket is megemlített, ahol még volna javítanivaló. A MAB képviselői szerint a DF-nek nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a Tudományos Diákköri Dolgozatokra, valamint a beiskoláztatásra.  Bognár László úgy fogalmazott: az egész napon át tartó vizsgálat alapos és korrekt volt. A MAB tagjai bejárták az egyes tanszékeket, és zárt ajtók mögött a hallgatókkal is beszélgettek. A MAB tagjai egyelőre csak első benyomásaikat mondták el, az írásbeli záródokumentum elkészültére hónapokig várni kell. A mostani szóbeli vizsgán egyébként a kommunikáció és médiatudomány szak is simán átment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!