Bulivan

2013.07.14. 22:00

Shrek-fröccs és lelkes fogyasztói

Az emberi elme határtalan, akkor is, amikor új italokat, koktélokat kell kitalálni. A DUDIK-on ismét tanult valamit az ember, persze lehet, ez másnak már nem újdonság.

Gallai Péter

A söntéspultok között sétálgatva megütötte a szemem a Shrek-fröccs kiírás, gondoltam gyorsan orvoslom a problémát, és kiderítem, hogy az eddig általam ismert bor és szóda keverékek sorába ez vajon miként is illik. Nos, sehogy! Ugyanis, ez nem a klasszikus vonalat képviseli, miután nem az ősrégi, hagyományos összetevőket tartalmazza.

Bár felmerül a kérdés, kinek, mi a régi és az új... Nem egyszer volt már szerencsém tapasztalni vendéglátóhelyen, hogy az alkalmazott kedves mosoly kíséretében, viszont komoly gonddal az arcán visszakérdez: a hosszúlépésbe mit kell tenni..? De vissza a Shrekhez! Tudatlanságomat csak halkan akartam jelezni a pultos lánynak, nehogy a körülöttem álló fiatalság jól kiröhögjön. Megtudtam: ez a kiwi-üdítővel felturbózott bor és szóda neve, a maci fantázianevű pedig málnával készül, de van még szőlős variáció is. A felvilágosítás után ezek fogyasztását meghagytam a rajongóknak, akik bizony szép számmal döntötték magukba a zöld és piros koktélokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!