Bulivan

2013.02.24. 11:28

Odett: Ma már kizárólag csak zenével foglalkozom

Polgár Odett bejutott-e az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának döntőjébe. A Zalaegerszegről indult fiatal tehetség a Ne engedj el című dalával szállt versenybe a stockholmi indulás jogáért.

Gyuricza Ferenc


Fotó: Hencz Péter

A magyar válogatóra összesen 244 dalt neveztek, ebből először 75 szerzeményt választott ki a szakmai zsűri, majd a mezőny tovább szűkült, a televíziós megmérettetésen már csak harminc előadó mutatkozhatott be. Odett úgy került a legjobbak közé, hogy a The Hated Tomorrow visszamondta a nevezést. A zalaegerszegi gyökerekkel rendelkező énekesnő beválogatása a harmincas mezőnybe rendkívül jó döntésnek bizonyult, hiszen az első elődöntőben az egyik legmagasabb pontszámmal jutott tovább. Odett a Ne engedj el című dalával - aminek szövegét a színésznő Fátyol Kamillával közösen írta, míg a zenét Kovács Geri és Takács „Jappán” Zoltán szerezték - tegnap este újra ringbe szállt.

- Az Eurovíziós válogatót nem versenyként fogom fel, szerintem sokkal inkább arra szolgál, hogy a résztvevők bemutathassák az egész ország előtt, milyen műfajt, milyen stílust képvisel, illetve adott időszakban éppen milyen dallal lép ki a közönség elé - mondta az énekesnő.

- Nekem is az volt a célom, hogy minél többen megismerjék az új dalomat, persze ezzel együtt is mindent megteszek annak érdekében, hogy jól sikerüljön számomra a verseny, hiszen az Eurovíziós Dalfesztivál egy nagyon nagyszabású történet, s annak a hazai válogatója is fontos dolog. Az elődöntő jól sikerült, remélem, hogy a középdöntőben is feszültségmentesen tudom előadni a dalomat.Odett a Ne engedj el című szerzemény mellett egy másik olyan dalban is hallható, amelynek szintén Kovács Geri és Takács „Jappán” Zoltán voltak a zeneszerzői. A Pusszy című számot azonban a Soerii & Poolek nevű formáció jegyzi, lévén az említett két zenész e projektnek az ötletgazdái. A Pusszy - hasonlóan a Soerii & Poolek többi dalához - egy ironikus szerzemény, amelyben Odett mint közreműködő énekesnő hallható.

- A Pusszy című dalt számomra egy kikacsintás abból a világból, amiben dolgozom, s egyben egyfajta vicc is - jelentette ki az együttműködésről Odett.

- Maga a dal is tulajdonképpen vicc, ugyanakkor azt is fontosnak tartom leszögezni, hogy a Soerii & Poolek formáció nagyon jó a saját műfajában. Véleményem szerint ebben az együttműködésben azt kell meglátni, hogy ugyanazok a zeneszerzők írták a Ne engedj el című dalomat, akik a Pusszy című őrületet is jegyzik. Az ő zeneszerzői és zenészi kvalitásaikat mutatja, hogy egy szép dalt, mint amilyen a Ne engedj el, ugyanúgy meg tudnak írni, mint egy ironikusan vicces szerzeményt. Persze, ha valaki figyelmesen hallgatja a Ne engedj el című számomat, abban is fedezhet fel ironikus elemeket. Nagyon bízom abban, hogy lesz még folytatása a Soerii & Poolek formációval való kapcsolatomnak, s bár közös fellépéseket előre nem tervezünk, de volt már arra példa, hogy élőben is közreműködtem ennek a dalnak az előadásában, ami elég kemény dolognak tűnt. Aki valaha volt már Soerii & Poolek koncerten, az tudja, hogy milyen az ő színpadképük. Ez persze csak egy alkalmi együttműködés volt, ami akár a későbbiekben is létrejöhet még, ha mondjuk azonos napon lépünk fel valamelyik fesztiválon.

Miközben a Pusszy és a Ne engedj el újdonságként jelent meg Odettől, még mindig jól tartja magát az énekesnő tavaly ősszel bemutatott Fantom című dala is. Utóbbi zenéjét édesapjával, Polgár Péterrel közösen írta, míg a szövegét Tariska Szabolcs jegyzi. A dalhoz klip is készült Kiss Rudolf Péter rendezésében.

- Nagyon büszke vagyok erre a dalra, s nemcsak én szeretem, hanem a közönségnek is bejött, hiszen sokáig igen előkelő helyen szerepelt a Viva televízió slágerlistáján - folytatta Odett.

- Ősszel azonban egy teljesen más projektbe kezdek, egy olyan nagylemezen dolgozom, amin nagyon sok szerzőtől is szerepelnek majd dalok. Érdekes vállalkozásnak tűnik, de miután jó pár emberrel kezdtem el együtt dolgozni az utóbbi időben, most az tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak, hogy arányaiban osszuk el közöttük a munkát. Ahhoz is ragaszkodom, hogy a dalaim album formájában jelenjenek meg, mert még mindig jobb befektetés egész albumok készíteni, mint önálló dalokat írni, s azokkal előállni. Odett ma már kizárólag zenével foglalkozik. Az iskoláját abbahagyta, mint mondotta azért, mert Franciaországban tudta volna befejezni, s akkor egy angol diplomát kapott volna, ám közbejött a zene. Ma már teljesen a zenélésből tartja fenn magát, ami nem mindig tűnik a legjövedelmezőbb befektetésnek. Bár számos reklámfilmben szerepelt - telekommunikációs cégeknek, pénzintézeteknek is készítettek kisfilmet Odett hangjára, énekére alapozva -, ám a zenész szakma ma egyáltalán nem fizet jól. Az Eurovíziós Dalfesztiválon való szerepléséért például egy fillért sem kapott, sőt, neki kellett a produkcióra költeni.

- Abból Magyarországon nem tud megélni egy előadó, hogy időnként szerepel a tévében - magyarázta.

- Az a produkció, amiben a közönség láthatott, teljes egészében, egészen a végső mozzanatig az én kezem munkája. Még a ruhát is, amiben a műsorban szerepelek, én magam választottam ki, s természetesen magam is finanszírozom. Mégis érdemes egy ilyen műsorban fellépni, hiszen ez promóció, illetve dicsőséget is hozhat, ha továbbjutok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!