Bulivan

2010.03.01. 10:43

Feke Pál műsorvezető lesz

Hamarosan új magazinműsorral indul a Duna televízió. A Zene az kell című adás márciusban jelentkezik első alkalommal a hazai tévécsatornán. A műsorvezető-házigazda feladatkörének ellátására a stáb Feke Pál énekest választotta ki.

Gyuricza Ferenc

A tizenhat részes, egyenként félórás adásokból álló sorozat feladata a zenés színház népszerűsítése, illetve eredményeinek felmutatása lesz. A műsor fókuszában mai magyar zenés színházi produkciók állnak, azon belül is a musical, a rockopera, valamint az operett műfaja. Egy-egy adás gerincét egy éppen aktuális, futó előadás adja majd. A stáb színházakba látogat, próbákon vesz részt, a nézők beszélgetéseket láthatnak majd színházi szakemberekkel - olyanokkal, akik a rivaldafényben állnak, de olyanokkal is, akik a háttérben dolgoznak. Kulisszatitkok lebbennek fel, szó lesz színházi legendákról, bakikról, sztorikról, érdekességekről. A színfalak előtt és mögött egyaránt otthonosan mozgó színész-énekes Feke Pál segítségével teljes képet kaphatunk a vidéki és a határon túli, valamint a budapesti színházak zenés repertoárjáról. Megismerhetjük a kortárs magyar szerzők eredményeit, erőfeszítéseit, a műveiket színpadra állító szakemberek, alkotók tapasztalatait. A műsorban felidéznek továbbá korábbi előadásokat, a nézők portrékat láthatnak olyan ismert előadókról, zeneszerzőkről, mint Dolhai Attila, Kocsák Tibor, Tolcsvay László vagy Mészáros Árpád Zsolt.

Az első adás a budapesti Magyar Színházba látogat, ahol Szörényi Levente és Bródy János kultikussá vált műve, az István, a király már 2000. március 18. óta töretlen sikerrel tölti meg a nézőteret. A műről az előadás szereplői beszélnek, Tóth Sándor, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Gazdag Tibor, Csengeri Attila és Tahi József, továbbá megszólal Román Sándor koreográfus, valamint a színház jelenlegi igazgatója, Őze Áron is.

Címkék#Feke Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!