Belföld

2015.11.02. 07:54

Sertéseket szállító jármű borult fel Karcagon

Mintegy százötven sertést szállító nyerges vontató borult fel Karcag külterületén hétfő reggel. A 4-es út 164-es kilométerénél történt balesetben egy ember megsérült, félpályás útzár van érvényben - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.

S. Tóth Anikó elmondta: a jármű két utasa közül az egyik a lábán megsérült, őt a mentők ápolják.

A balesetben több sertés a jármű alá szorult, valószínűleg elpusztult, mintegy ötven állat maradt a kamionon.

Sertések egy árokba borult nyerges vontató mellett a 4-es főúton Karcagnál 2015. november 2-án. A balesetben egy ember megsérült. A jármű mintegy százötven sertést szállított, több állat a teherautó alá szorult, valószínűleg elpusztult.
MTI Fotó: Bugány János

Frissítés 13:21:

A százötven sertésből mintegy nyolcvan-kilencven élte túl a hétfő reggeli balesetet Karcag külterületén, ahol felborult az állatokat szállító nyerges vontató - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. S. Tóth Anikó elmondta: az életben maradt sertéseket a tulajdonos elszállította, az elpusztult - a jármű alá szorult, abból kiesett - állatokról a gyepmester gondoskodik.

Hozzátette, a szolnoki tűzoltók darujával sikerült a járművet kiemelni az árokból, a műszaki mentés jelenleg is tart, a karcagi tűzoltók dolgoznak a helyszínen. Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a rendőrök még helyszínelnek, félpályás lezárás van érvényben.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a 4-es út 164-es kilométerénél történt balesetben a jármű két utasa közül az egyik a lábán megsérült, őt a mentők ápolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!