Belföld

2013.08.07. 12:25

"2 milliárdot fizetünk Hagyó Miklósnak"

Zánka - A Fidesz nem tudja őszintén sajnálni Hagyó Miklóst a kényelmetlen zárka miatt – reagált a strasbourgi bíróság magyar állam ellen hozott elmarasztaló ítéletére a nagyobbik kormánypárt szóvivője szerdán, Zánkán.

MTI

Egy korrupciós ügy miatt 2010 májusától 2011 februárjáig előzetes letartóztatásban tartott Hagyó Miklós egykori budapesti főpolgármester-helyettes panaszai többségét az Emberi Jogok Európai Bírósága áprilisi ítéletében 12 500 euró (3,75 millió forint) nem vagyoni jellegű kártérítés és 6000 euró (1,8 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezte a magyar államot. Az ítélet július végén jogerőre emelkedett - írta a Népszava szerdán.

Zsigó Róbert közölte: aki egy korrupt bűnszervezetet vezet, ahhoz köze van, és Nokiás dobozokkal rohangál, annak valóban kényelmetlen lehet a zárka. "Talán nem kellett volna annyit lopniuk a szocialistáknak" – tette hozzá.

A szóvivő úgy fogalmazott: viszonylag kevés ember siratja a Gyurcsány-Bajnai korszak egyik emblematikus figuráját, Hagyó Miklóst amiatt, mert kényelmetlen zárkában töltötte előzetes letartóztatását.

Hangsúlyozta: az ítélettel együtt megközelítőleg kétmilliárd forintra emelkedett az az összeg, amit a magyar embereknek meg kell fizetniük a volt szocialista politikus miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!