Belföld

2011.02.26. 10:51

Mesterházy: az MSZP feladata a demokratikus többség megszervezése

Mesterházy Attila szerint az MSZP nélkül nem lehet leváltani a kormányt, de ehhez a mai MSZP önmagában kevés.

MTI

A szocialista párt elnöke a választmány szombati ülésén azt mondta: olyan erős és egységes MSZP-re van szükség, amely képes megszervezni az új, demokratikus többséget.
Mesterházy Attila kifejtette: minden platformnak és minden olyan platformvezetőnek helye van a szocialista pártban, aki tiszteletben tartja az alapszabályt, a közösség érdekét tartja szem előtt, és azért dolgozik, hogy az MSZP alternatívát tudjon felmutatni a kormánnyal szemben.
 A választmányi ülésen megjelent Gyurcsány Ferenc is. A testület dönt a volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform országossá minősítéséről, ezzel nyolcra emelkedhet a szocialista pártban működő platformok száma.

Megkapta az országos minősítést Gyurcsány Ferenc platformja

Megkapta az országos minősítést az MSZP választmányától a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform szombaton. Simon Gábor választmányi elnök a testület ülése után elmondta: a döntést egyhangúlag hozták meg.
 A korábbi kormányfő tavaly októberben alakította meg a '89-es demokraták politikai közösségének megszervezését célul tűző Demokratikus Koalíciót, amely az MSZP választmányának döntése után országos szerveződésként tevékenykedhet.
Gyurcsány Ferenc február 18-i évértékelő beszédében arról beszélt, hogy az MSZP átalakításával a párt jövő évi kongresszusán új balközép demokrata pártot kell létrehozni. Mint mondta: rendszerváltozás szükséges a szocialista pártban, hogy az MSZP részt vehessen az 1989-es alkotmány értékeire épülő új köztársaságban megteremtésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!