Belföld

2010.05.28. 09:02

Apadnak a folyók a Felső-Tisza vidékén

Apadnak a folyók a Felső-Tisza vidékén, a Tisza és a Kraszna egy-egy szakaszán azonban még indokolt az árvízvédelmi készültség fenntartása.

MTI

Dajka István, a térségi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság igazgatóhelyettese  elmondta: Tiszabercel térségében elsőfokú készültség keretében védekeznek, a Kraszna töltésein 64 kilométeren van még érvényben a legenyhébb fokú árvízvédelmi riasztás.
A Lónyay-főcsatorna vízszintje nagyon lassan, óránként fél centimétert apad, ezért továbbra is indokolt a vízfolyás alsó, torkolati szakaszán az elsőfokú, e fölött a másodfokú készültség fenntartása.
A védelemvezető-helyettes arról is beszámolt, hogy négy belvízvédelmi szakaszon még érvényben van a másod-, három szakaszon az elsőfokú belvízvédelmi készültség. Az elöntött terület nagysága az elmúlt napokban kis mértékben csökkent, jelenleg 15 ezer hektárt borít belvíz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!