Belföld

2010.02.02. 15:05

H1N1 fertőzött volt a nagykanizsai sakkmester és a doktornő

Utólag igazolták a H1N1 vírus fertőzését annál a két páciensnél - köztük Bagonyai nemzetközi sakkmesternél - , akik január elején hunytak el a nagykanizsai kórházban - közölte kedden Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályának vezető főorvosa.

duol.hu

Brünner Szilveszter elmondta: a 45 éves Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester és egy 59 éves doktornő esetében a szerológiai vizsgálat mostanra pozitív lett, az antigének emelkedése azt mutatta, hogy szervezetüket a H1N1 vírus támadta meg - írja a zalaihirlap.hu.
   
A főorvos korábban arról beszélt, hogy a pácienseknél a gyorstesztek ugyan nem igazolták a vírus fertőzését, de kezelésüket a gyanú miatt mindvégig a hasonló esetekre vonatkozó előírások szerint folytatták.

  Mint arról korábban beszámolt a zalaihirlap.hu: a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályán 2010. január 7-én elhunyt Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!