Belföld

2009.08.03. 13:34

Kolompár Orbán rendőri védelmet kért a Kislétán meglőtt kislánynak

DH - A kórházi kezelés és a lábadozás idejére is állandó rendőri védelmet kért az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a Szabolcs megyei rendőrfőkapitánytól annak a kislánynak, akire hétfőre virradóra lőttek rá ismeretlenek kislétai otthonában, édesanyját pedig agyonlőtték.

duol.hu

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke azt követően, hogy személyes tájékoztatást kért Szepesi Istvántól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől, az MTI-nek elmondta: azt kérte a dandártábornoktól, hogy a meglőtt 13 éves lány kórházi szobája előtt állandó rendőri jelenlétet biztosítsanak, és a látogatást is csak kizárólag rendőri biztosítással engedélyezzék.
A roma vezető szerint erre azért van szükség, mert a romák elleni támadásoknak a kislány az egyetlen szemtanúja, és félő, hogy az elkövetők "megpróbálják befejezni cselekedetüket".
    
Kolompár Orbán azt is elmondta, hogy meglátogatta a meglőtt kislányt a nyíregyházi Jósa András Kórházban. Az intézet főorvosának tájékoztatása szerint a lány egy hatórás műtéten esett át, és még nincs túl az életveszélyen. Az OCÖ elnöke szerint az orvosok a két sörétes fegyverből származó ólomlövedékeknek csak egy részét tudták eltávolítani a lány fejéből, felsőtestéből és jobb karjából.
A roma vezető az MTI-nek azt mondta, mivel a kislány arcán maradandó sérüléseket szenvedett, plasztikai műtétre lesz szüksége, ezért az OCÖ országos gyűjtésbe kezd a beavatkozás finanszírozására.
Az OCÖ elnöke szólt arról is, hogy a Szabolcs megyei településen hétfőre virradóra agyonlőtt 45 éves anyát a roma érdekképviseleti szervezet saját halottjának tekinti, a temetésről a hátramaradottakkal egyeztetve később intézkednek.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!