Alap

2015.12.22. 15:49

Léleksimogató zenei élmény az alapi templomban

Alap - Koncertre telt meg a római katolikus templom december 19-én szombat este. Advent, klasszikusokkal és kortársakkal.

Szente Tünde

A kecskeméti Barátok Együttes ígéretes műsorára nem csak a falubéliek, hanem a környéken élők is kíváncsiak voltak. A siker ezúttal sem maradt el, a hálás közönség állva tapsolta vissza a fellépőket.

A kecskeméti Barátok Együttes felmelegítette a szíveket

A közönség soraiban helyet foglalt Varga Gábor országgyűlési képviselő is, aki meghatódva hallgatta az Adventi koncertet

A Szegszárdi Imre alapította formáció műsorának első részét a templomi orgona muzsikának szentelte. Az est során a 17., 18. 19. századi szerzők klasszikus és egyházi művei mellett kortárs könnyűzene gazdagította a kínálatot, éppen azért, hogy minden jelenlévő zenei ízlését kielégítsék a kecskeméti Barátok.

Bach, Schubert, Mozart zenéjére a lelkek az egekig emelkedtek, amiben a fantasztikus együttes olyan kiválóságainak is főszerep jutott, mint a dunaújvárosi kötődésű Jobbágy Zsanett és a rendkívüli hanggal megáldott Keskeny Márk. A kedves és mosolygós Boronkay Klára az éneklésen túl műsorvezetői teendőket is ellátott. Palotás Endre szaxofon-, Szegszárdi Imre orgona- és szintetizátor-, Takács András gitárjátéka, Szegszárdi Veronika és nem utolsó sorban Gulyás Krisztián hangja szükségeltetett ahhoz, hogy a siker teljes legyen, s az együtteshez évek óta ragaszkodó alapiak felállva köszönjék meg a kecskemétiek ünnepre hangoló műsorát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!